Selecteer een pagina

I-Ching : Conflict

Astrologie : Maagd

Biologie : Nieren en Pancreas

Centrum : Emotionele Solar Plexus

Circuit : Tribal Circuit – Defense 

Type : Generator

 

Sleutelwoorden : 

  • Frictie (wrijving)
  • Intimiteit
  • Binding

 

Godelieve’s Interpretatie:

Gate 6, de gate van conflict heeft een penetrerende energie die in het aura van anderen kan door breken met het doel van intimiteit.  

Als het op de juiste manier wordt gebruikt, dan kan het een toegangspoort zijn die leidt naar diepe intimiteit.  

De energie van deze gate gaat pas duidelijkheid en helderheid voor zichzelf krijgen als ze daar de tijd voor neemt.  Deze gate kan conflict met zich mee brengen en misverstanden, maar het doel van deze gate is om mensen te verbinden rond een gemeenschappelijk doel (tribal gate).

Deze energie moet wachten op helderheid/duidelijkheid, voor het weet dat de relatie correct is of niet.  Dit komt omdat het een gate is die zich op de emotionele Solar Plexus bevindt, een centrum dat altijd nood heeft aan tijd om helderheid te krijgen

Als het té snel in een relatie stapt, dan is de kans groot dat de relatie niet correct gaat zijn. 

Als de persoon wel de tijd nemen om te wachten op de emotionele helderheid, dan gaat er diepte komen vanuit het conflict. 

Als onderdeel van het Tribal – Defense circuit, draagt deze gate de energie met zich mee van liefde en oorlog, het antwoord ligt in de emotionele helderheid of het het één of het andere wordt. 

 

Rave I-Ching: 

Dit is de meest complexe gate in de Solar Plexus en de meest ingewikkelde in termen van het vinden van het bewustzijn in de golf.  

Het is niet alleen een krachtige motor met de energie voor het produceren van leven zelf, maar het bevat ook de bewustzijn mogelijkheden voor alle 3 de stromen van Emotioneel Bewustzijn: voelen, emoties en gevoeligheid.  

Als de gate 50 draait rond het bewustzijn van onze persoonlijke bescherming reflex, dan is Conflict (gate 6) is onze geëvolueerde Genetische Verdedigings Reflex.  Er is geen overleving voor de mensheid mogelijk als het zich niet reproduceert.  

Gezien vanuit het perspectief van onze genen, is dit onze enige doel, om de genetische pool te behouden en te vergroten.  In onze biologie, is de 6de gate verbonden met de PH balans.  Het is PH dat onze buitenkant, buiten houdt en de binnenkant aan de binnen kant.  Het maakt de grenzen van ons lichaam duidelijk.  Door onze geschiedenis, is dit meestal een mechanisch proces geweest.  

De mogelijkheid van bewustzijn in deze gate, kan de natuur van menselijke intimiteit veranderen.  Wie is er bij en wie niet, wie kan penetreren en wie niet is het werk van deze gate. 

Maar, als een energie, en dit is de algemene staat, gaat het intimiteit beperken tot een cyclus van hoop en pijn. 

 

The Gene Keys door Richard Rudd

De 6de Gene Key

The Path to Peace : het Pad naar Vrede

 

Programmeer Partner: 36ste Gene Key

Fysiology: Mesenteriale plexus

 

Schaduw: Conflict

In de hoogste uiting, is de 6de Gene Key het archetype van vrede. Terwijl het in de laagste uiting de wortel is van alle menselijke conflict.  Het conflict komt voort uit emotie en de moeilijkheden om om te gaan met extreme emotionele toestanden.

Als emoties onderdrukt worden, dan kan het gezondheid problemen creëren als conflicten in jezelf en met anderen.  Deze schaduw kan geuit worden op een individueel niveau in relaties of op een collectief niveau in gemeenschappen.  Mensen zijn onbewust verslaafd aan conflict omdat we ons collectief op een lage vibrationele frequentie bevinden, die dat blijft voeden.  

Om vrede op aarde te creëren, zouden we eerst het conflict en het onderdrukken van de emoties in onszelf moeten oplossen. 

Repressieve natuur: Over-attent

De onderdrukte natuur van de 6de schaduw is de behoefte om de vrede te bewaren tussen anderen, ongeacht de kost voor zichzelf.  Dit is een poging om de controle te behouden over de emotionele omgeving en deze mensen zouden we “people-pleasers” kunnen noemen.  Hun over-attent zijn, is een op angst gebaseerde reactie op het onderdrukte conflict in zich zelf. 

Reactieve natuur: Tactloos

De reactieve natuur van de 6de schaduw is de onmogelijkheid om de emoties te reguleren, waarbij ze vaak ingeven aan woede en angst. Ze projecteren deze vaak op de mensen rondom hen.  Het veel voorkomende patroon van de reactieve natuur is om uit te halen, weg te lopen en geen verantwoordelijkheid te nemen over hun eigen emoties.  Als dit individu de verantwoordelijkheid kan nemen voor hun zijn eigen emoties, dan kan hij het patroon doorbreken. 

Geschenk: diplomatie

Het geschenk van diplomatie gaat over het kunnen ontsnappen aan conflicten,  je eigen emoties te kunnen reguleren en in staat zijn om harmonische relaties te creëren met anderen.

Met dit niveau van emotionele maturiteit, ben je in staat om je emoties te reguleren, zelfs onder de meest uitdagende emotionele omstandigheden.  Met dit geschenk kan je conflict aanvoelen, zelfs voor het naar boven is gekomen.  Je wordt een spiegel voor anderen in je interacties, waardoor je hun de mogelijkheid brengt om hun eigen innerlijke conflicten op te lossen.

Siddhi: Vrede

De ultieme verdediging is leegte. Deze siddhi gaat over het perfect in balans houden van tegengestelden, een vrede waar dualiteit kan overstegen worden en je je realiseert dat je niet afgescheiden bent.  Als het conflict met je zelf is opgelost, dan gaat je fysieke lichaam reageren met een gevoel van vrede en gezondheid in je cellen.  De huidige menselijke conditie is nog niet uitgerust voor dit niveau van bewustzijn, maar dit is de toekomstige staat van de mensheid.  Dan zijn we niet langer meer gevangen in de val van ons menselijke drama.