Selecteer een pagina

Gate 4:  Jeugdige Dwaasheid – Gate van Antwoorden

I-Ching : Jeugdige Dwaasheid

Astrologie : Leeuw

Biologie : Hypofyse

Centrum : Ajna

Circuit : Collectief – Logic/Understanding

Type : Projector

Sleutelwoorden : 

  • Logisch
  • Feiten
  • Angstig – bezorgdheid – ongerustheid

 

Godelieve’s Interpretatie:

Gate 4 is de de energie om naar patronen te kijken, keer op keer, op keer.  

Waarbij je ze na verloop van tijd verbeterd voor de toekomst.  

Deze logische gate geeft je hypotheses, antwoorden en logische oplossingen voor de vragen die vanuit twijfel komen, zodat de kennis vanuit inspiratie zich kan verdiepen.

Als deze persoon nog in de schaduw leeft, gaat hij eindeloos vragen stellen, waarbij hij nooit het gevoel heeft dat hij het antwoord heeft gevonden.

Deze gate is heel erg krachtig als je jezelf toestaat om de antwoorden vanzelf naar je toe te laten komen zonder dat je het forceert (vanuit het Universum).  

Dit kan dan een logische denker zijn die zijn antwoorden ontvangt (vanuit het Universum) als ze daarvoor klaar zijn.

Dit is de gate waar je jezelf de vraag stelt: “Wat…?”

 

Rave I-Ching:

Dit is de gate van goed geluk.  Het is duidelijk dat het meest gegronde pad, gebaseerd is op logica.  

Om logica te gebruiken, die in staat is om dingen met feiten te onderbouwen, zodat je jezelf beschermt tegen verkeerde inschattingen.  Deze gate is door het logisch circuit verbonden in het Kanaal van Oordeel.

Het grote verschil ligt in de frequentie.  Milt bewustzijn reageert in het NU, maar de frequentie van het hoofd is er altijd.  

De druk die twijfel en/of achterdocht geeft kan een heel leven duren.  

De I-Ching naam voor deze gate is “Youthful Jolly”of Jeugdige Dwaasheid.  Het potentieel is om een antwoord te vinden op de twijfel.   

Een antwoord, of een formule is enkel maar een potentieel.  Veel antwoorden zijn enkel dwaasheid.  Een formule is het begin van een logisch antwoord.  Het is het waard om jezelf te herinneren dat een antwoord niet altijd een oplossing of een feit is. 

 

De Gene Keys door Richard Rudd

De 4de Gene Key

A Universal Panacea (Universeel Wondermiddel)

Programmeer partner: 49ste Gene Key

Fysiologie: neocortex

Schaduw: Intolerantie

De schaduw van intolerantie is geworteld in de gewoonte van onze geest om verstrikt te raken in menselijke emoties. Mensen hebben de neiging om zich te laten leiden door hun emotionele staat van zijn, die meestal chaotisch en onstabiel is.  We hebben de neiging om onze emoties onze beslissingen te laten maken in plaats van te luisteren naar onze intuïtie. De 4de schaduw is in essentie het misbruik van logica.

Op een hogere frequentie, is de kracht van deze Gene Key dat het de mogelijkheid heeft om logische patronen te zien en zo dingen op te lossen en dat ze inzicht heeft in de logische patronen van het Universum en het leven. 

Op de lage frequentie, gebaseerd op emotionele respons, wordt vervormde logica de vijand.  De rol van onze geest is om geen beslissingen te maken.

Met de 4de schaduw, zal angst geprojecteerd worden op anderen als een verdediging mechanisme, en dat is wat intolerantie creëert.  De 4de schaduw kan heel rusteloos zijn omdat het constant de behoefte voelt om patronen te onderzoeken en vragen te beantwoorden.  Het echte doel van deze Gene Key is om te begrijpen, wat enkel komt als je jezelf realiseert dat de geest niet alles kan begrijpen.

Repressieve natuur: Apathisch

In de repressieve natuur is de geest bevroren door onbewuste angsten en het resultaat is een apathische geest die het heeft opgegeven om iets te begrijpen en die zijn intelligentie niet gebruikt.  In deze staat, ga je geloven dat je minder intelligent bent dan anderen, maar eigenlijk ben je enkel verlamd door angst.  Er kunnen zich hier issues voordoen op het vlak van motivatie en gezondheid in deze staat.

Reactieve natuur: Muggenziften

In de reactieve natuur is er een projectie van de eeuwige behoefte om antwoorden op je vragen te krijgen omdat dat je een vals gevoel van zekerheid geeft.  De mensen die zich in deze reactieve staat bevinden, zijn diep gefrustreerd en altijd op zoek naar iemand die ze de schuld kunnen geven of zijn gefocust om de meest irrelevante details.  In deze staat is het belangrijk om te onthouden dat de geest je nooit antwoorden kan geven.

 

Geschenk: Begrip (understanding)

Echt begrip ligt buiten het domein van onze geest.  Het geschenk van begrip heeft niets te maken met kennis, omdat kennis is wat je geest “denkt” dat het moet weten om zich veilig en zeker te voelen.  

Kennis zal je nooit vrede of innerlijke rust brengen, dat kan enkel écht begrip.  

Echt begrip is het hele wezen, een bewustzijn dat zich buiten de geest bevindt.

 

Siddhi: Vergeving

Vergeving wordt geboren uit begrip, maar het komt pas in je realiteit op het moment dat het wezen een grote sprong maakt dat verder gaat dan begrip.  Dit is een staat die iemand bereikt als ze zich op een hoger bewustzijn bevinden en ze de waarheid kunnen zien die zich voorbij de “vorm” bevindt.  De siddhi van vergeving heeft de macht om generationeel trauma te helen.  Vergeving is hét uiteindelijke antwoord op alle vragen.