Selecteer een pagina

GATE 1 : Geschenk van frisheid 

Creatief – Zelfexpressie

 

I-Ching : The Creative

Astrologie : Schorpioen

Biologie : De lever

Centrum : G-centrum of Identiteitscentrum

Circuit : Individueel Circuit – Knowing

Type : Projector 

 

Sleutelwoorden : 

  • Zelf Expressie
  • Creatieve Zelf
  • Unieke Stijl 

 

Godelieve’s interpretatie : 

Gate 1 is de gate van zelf expressie en het creatieve zelf, ze komt uit ons G centrum (of identiteitscentrum)

Dit gaat over de richting in je leven, je lot.  

Het is een hele krachtige drive om iets te vinden, te weten en je richting uit te drukken in je leven.  

Als je geen helderheid hebt rond deze dingen,

dan ga je heel sterk het gevoel hebben dat je nood hebt aan antwoorden om zo een belangrijke bijdrage aan de wereld te leveren

Het is alsof je wordt verder gedreven in je leven op zoek naar je levensdoel en zielsmissie

 omdat je zo’n sterk gevoel hebt dat je hier bent om een belangrijke bijdrage aan de wereld te geven 

Jij bent altijd meer energie aan het zoeken om zo nog meer te kunnen creëeren

om een impact te hebben en jezelf te kunnen uiten.  

Jij wil gehoord en gezien worden en je bent een inspiratiebron voor anderen.

Jij hebt de energie om compleet nieuwe creaties in de wereld te zetten door het durven volgen van je eigen Authentieke Expressie.  

Gebruik je stem, je creativiteit.  

Op die manier inspireer je andere mensen om ook te willen gezien, gehoord en gevoeld te worden.  

Dit is hele krachtige mannelijke energie, dit is yang-yang in de chart, waarmee je jouw unieke licht in de wereld kan laten schijnen.

 

Rave I-Ching 

Dit is de meest “yang” gate van de Hexagram.  Het is een diepe noodzaak om zichzelf te uiten.  Deze gate vraagt om aandacht.  Dit is in potentie een heel creatieve gate maar deze creativiteit is niet gegrond in bewustzijn maar wel in zijn unieke richting.  

Dit is een individuele expressie, die enkel kan vervuld worden door interactie met anderen.  

De rol van deze creativiteit is om “je eigen ding te doen” en als en wanneer deze creativiteit de aandacht van anderen trekt, dan kan het een voorbeeld zijn van de richting die die anderen kunnen nemen.

Ongeacht het potentieel, de drive om zijn uniekheid te uiten, wordt niet altijd door anderen geapprecieerd.

Deze gate en zijn relatie tot zijn harmonische gate : 8 : “samen houden”, kan het best worden uitgedrukt doorheen de relatie van : “de artiest” (1) en “de vertegenwoordiger/agent” (8). Als ze in balans zijn, dat gaat dit kanaal (1-8) een bijdrage zijn aan de creatieve richting van het collectief.  

Er kan spanning opdagen in deze relatie (1-8) als de artiest (1) zijn eigen vertegenwoordiger (8) wil zijn of als de vertegenwoordiger (8) denkt het beter te weten dan de artiest (1).

 

 

The Gene Keys door Richard Rudd 

(over Gene Keys kan je meer leren in mijn Powerhouse Soul Goddess High End Jaartraject, het is een verdieping van Human Design)

De 1ste Gene Key

Van Entropie naar Syntropie

Programming Partner : 2de Gene Key

Fysiologie : De lever 

 

Schaduw : Entropie 

Entropie is het gebrek aan energie om te creëren en het verval daardoor in wanorde.  De laagste expressie van de 1ste gate is het gebrek aan energie dat je kan vinden in je laagste punten zoals depressie en apathie, een plaats waar je je hopeloos en hulpeloos kan voelen, terwijl je dat helemaal niet bent.

Probeer de behoefte van het hoofd te negeren om altijd dingen te fiksen, want die gaat proberen om je je beter te laten voelen door je aan te sporen om jezelf te forceren.

En weet dat je in de plaats daarvan eigenlijk nu de ruimte krijgt, die kan dienen als een katalysator voor je creativiteit.  Er wordt op deze momenten een zaadje in je gepland, iets dat je moet overwinnen, een les die je moet leren, een toekomst die de jouwe kan zijn.  

Wees nieuwsgierig, luister naar je Strategie en Autoriteit, want die zal je tonen wat de juiste weg is voor jou.

Vertrouw dat JIJ dit kan helen. 

Repressieve natuur : Depressiviteit

De repressieve natuur van deze schaduw zal uiteindelijk tot depressie leiden die veroorzaakt wordt door jezelf te bevriezen in een lage staat van vibratie.  Als er één keer een depressieve staat is gefixeerd, dan kan het enkel verbroken worden door het individu. Hij moet daar voor de angsten die deze depressieve staat in eerste instantie veroorzaakt heeft, aangaan en ze verslaan. 

Reactieve natuur : Hectisch

De reactieve natuur van deze schaduw is het verlangen om aan je gevoelens te willen ontsnappen, tegen welke prijs dan ook.  Ze gaan zich bezig houden met allerlei dingen of ingebouwde patronen om zo te kunnen onderdrukken wat er zich in hun binnenste afspeelt.  Ze gaan in de tegenovergestelde richting als de chemie van hun eigen lichaam.

 

Geschenk : Freshness (Frisheid)

Dit is het eerste licht van creativiteit. De eerste gate is afgestemd op licht en geluid. Het eerste geschenk is als het licht en geluid van de zonsopgang, die inspiratie geeft voor de nieuwe dag.

In deze nieuwe creativiteit ga je jezelf uitdrukken door geluid of je stem.  Het is heel belangrijk om jezelf te omringen met mensen met een open geest die jouw verlangen voor nieuwe creaties delen en die jouw creativiteit fris houden.  Als je die frisheid in je creativiteit niet meer voelt, dan is het tijd om verder te gaan.  Hou het licht, nieuw en ga zo steeds mensen tot nieuwsgierigheid inspireren. 

 

 

Siddhi : Beauty (schoonheid)

Schoonheid is leven.  Het kan gevonden worden in alles wat we zien, voelen, horen, proeven en weten.  Deze eerste Siddhi is de energie om schoonheid te vinden in de hele creatie, in alles en iedereen.  Als een eerbetoon aan het leven.  

Echte schoonheid is mens zijn, uniek jezelf en imperfect perfect.  

WEES JEZELF en niets anders. 

Dit is de hoogste expressie van deze gate, het is het doel van ons bestaan zelf.  Als we de wereld kunnen zien door deze ogen kunnen zien, dan is alle creatie perfect en verbindt het ons allemaal met elkaar.